vrijdag 8 januari 2016

Nederlands Erfgoed Gebouwen in Indonesië


Lawang Sewu, Semarang, Midden-Java


Het leek niet meer waardig om in de hoogste rangen van de mooiste Nederlandse erfgoed gebouwen in Indonesië naast Lawang Sewu. Het gebouw, dat stevig staat in de rotonde Tugu Muda, Semarang werd gebouwd in 1904 en fungeerde als kantoor van de Nederlands-Indische Spoorweg Maatschappij of NOS. Eerste gebouw dat wordt gezegd dat duizend beroemde hebben achtervolgd de deur en een toeristische bestemming beroemdste mythische. Nu, samen met een massale restauratie door de regering van Semarang, is de mystiek verdwenen en omgezet in een geweldige attractie en een must-bezoek wanneer ik in Semarang.






Villa Isola, Bandung, West-Java

Dit prachtige gebouw voorheen Villa Isola, een villa van Nederlandse miljonair genaamd Dominique Willem Berretty die werd gebouwd in 1933. Na de dood van Barretty, het huis werd verkocht in het Hotel Savoy Homann en de verdere ontwikkeling van de art deco-stijl gebouw is eigendom van UPI Bandung en veranderde haar naam in de aarde Siliwangi. Villa Isola ligt in de voorstad van Bandung, juist aan de kant van de weg Setiabudhi richting Lembang. Dit gebouw is een stille getuige van de triomf van de Nederlandse regering tijdens de koloniale Indonesië. Op dezelfde manier in deze villa-generaal van Japan genaamd General Hitoshi Imamura had, terwijl aan de vooravond van 1942 Kalijati Verdrag geleefd.






Kathedraal Kerk, Jakarta

Een katholieke kerk, die werd ingehuldigd in 1901. De architect van dit prachtige gebouw is Marius Hulswit Nederlander. De kerk, die grenst aan de Istiqlal-moskee heeft een neo-gotische bouwstijl typische kerk gebouw in Europa. Oorspronkelijk deel uit van het koepelvormige torens zijn gepland, maar vanwege geografische factoren Indonesische aardbeving gevoelig dan herontwikkeld tot een toren van metaal. Nu het gebouw is nog steeds staan sterk en werd een plaats van verering katholieken.






Gedung Balaikota Lama, Medan, Noord-Sumatra

Het oude stadhuis Medan is een van de weinige Nederlandse erfgoed gebouwen die nog steeds bestaan op het gebied tot nu toe. Dit gebouw werd gebouwd in 1906 en georkestreerd door Hulswit. Net als de andere Nederlandse gebouwen typische van de meest prominente Europese architectonische stijl, dat is erg dik. Dit gebouw werd gebruikt als stadhuis Medan in de periode 1945 tot 1990. Nu is het gebouw is onderdeel van de Aston en functioneerde als een restaurant.






Blenduk Kerk, Semarang, Midden-Java

Blenduk Kerk in de Oude Stad van Semarang is een van de mooiste Nederlandse erfgoed gebouwen in Indonesië en nog steeds onderhouden tot nu toe. De bouw werd uitgevoerd door de Nederlanders die in de stad wonen in 1753 met acht vierkante vorm uitgevoerd. Kerk wiens echte naam Immanuel Protestantse Kerk in Indonesië West heet Blenduk omdat het verwijst naar de vorm van de bolvormige koepel in de Java-taal genaamd Mblenduk. In de vroege dagen van de ontwikkeling van de barokke architectuur stijl kerk koepel is bekleed met brons.






Fatahillah Museum, Jakarta

Dit gebouw was voorheen Stadhuis of Batavia stadhuis. Gebouwd in de periode 1707-1710 in opdracht van gouverneur-generaal Johan van Hoorn. Het museum lijkt Dam Palace in Amsterdam. In 1974 werd het gebouw omgebouwd tot een museum en geopend als Fatahillah. Het gebouw is gelegen op Jalan Taman Fatahillah No. 2, West Jakarta en heeft een neoklassieke stijl met drie verdiepingen. In het museum is er een standbeeld van Hermes en de beroemde kanon "Si Jagur".





Bank Indonesia, Yogyakarta

Het gebouw dat nu dienst doet als Bank Indonesia Yogyakarta was in het begin is een filiaal van De Javasche Bank Jogjakarta. Dit gebouw werd gebouwd, want in die tijd was er een toename van de handel in volume is zo groot in Yogyakarta. Dit gebouw werd ingehuldigd in 1879 en ontworpen door Hulswitt en Cuypers met de Europese architectonische stijl die twee torens heeft. Dit gebouw is gelegen in de buurt van het presidentieel paleis in Indonesië of in de buurt van de nul kilometer van Yogyakarta.






Gedung London, Medan, Noord-Sumatra

Afgaande op de naam, dit gebouw oorspronkelijk behoort niet tot de Nederlandse regering. Oorspronkelijk is dit gebouw eigendom van importeur van koffie en thee uit Londen, Engeland. Harrison & Crossfield Company (H & C). Zijn functie als een handelskantoor en plantages. Nadat het gebouw verkocht aan de Nederlandse, werd de naam veranderd in Juliana Building. Na de onafhankelijkheid van Indonesië, dit gebouw behoort tot Indonesië en veranderde haar naam terug naar PT PP London Sumatra. De locatie is in het centrum van Medan.





Buitenzorg Paleis, Bogor, West-Java

Buitenzorg is de eerste naam van de Indonesische presidentiële paleis in Bogor. In 1744 werd het paleis gebouwd op bevel van gouverneur-generaal Van Imhoff, die werd getroffen door de rust van een klein dorp in Bogor. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd drie verdiepingen en gemaakt om te lijken op Blenheim Palace in Oxford, Engeland. Bogor Palace was zeer uniek en Word de mooiste presidentieel paleis in Indonesië. Het unieke van de vorm van de mini-meer in de voorkant van het paleis en de omliggende Bogor Botanische Tuinen en de tamme herten werden geïmporteerd uit Nepal.







Gedung Bank Indonesia, Cirebon, West-Java

Dit Bank Indonesia gebouw was ooit het beeld in rekeningen Rp geworden. 500. Eerder in de Nederlandse koloniale periode, dit gebouw is de vijfde vestiging van De Javasche Bank (DJB), die op 31 juli 1866 geopend, is ouder dan het gebouw van de Bank Indonesia in Yogyakarta. Dit gebouw was oorspronkelijk de naam Agentschap van de Javasche Bank te Cheribon. Ontworpen door dezelfde mensen die de bouw van Bank Indonesia in Yogyakarta, namelijk FD Cuypers & Hulswit gebouwd. Het gebouw is uniek omdat in tegenstelling tot de andere heeft twee torens, het gebouw had slechts één toren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten